Friday, February 21, 2014

Nak Follower Banyak?Tolong Saya...

Hello,readers.
Apa cerita kali ni?
Macam biasalah Cik T nak berceloteh sikit ni..

Hurmm,apa nak tulis eh?


Ok ini dilemma bagi blogger yang newbie termasuk Cik T sendiri.
Apa yang masalah sangat ni?
Masalahnya ialah...
Follower sikit gilerlah.Tiap-tiap hari jenguk,tengok-tengok takde pulak orang yang singgah.Sedih tau....
Kalau ada yang jenguk tapi tak follow, cam buat masa je buat belog.
Jangan putus asa. Itulah sebabnya kalau nak buat belog kena serius,kena rajin,kena tabah,kena...kena apa lagi ye....hehe...

Follower Cik T sikit...huhu..Sedih Cik T

Cik T pun google lah,cari macam mana nak tambahkan lagi atau kasi famous blog Cik T ni.
Kebanyakannya menyatakan kena rajin-rajinlah blogwalking.
Blogwalking....jalan-jalan atau singgah ke belog-belog blogger yang ada.Pergi blogwalking sebanyak yang boleh dalam satu masa..Hahaha,mampu tak?
Tu kena rajin-rajin kan dirilah...
Cik T pun blogwalking sebanyak yang Cik T mampu. Still the same..Mungkin  kesan dia lambat sikit kot.Tapi, Cik T teruskan juga blogwalking. Don't Give Up.

Kena rajin update post,kalau tak takde orang nak tengok blog.Tapi kalau memang takde idea nak tulis apa?Ko letak je lirik lagu ke, resepi ke,pic ke...Asalkan ado...

selfie pun boleh gak...hehe

Blog pun kena kemas,sedap mata memandang. Biar nanti, tak berserabut mata orang nak memandang.Warna theme blog pun kena pandai pilih. Kena pandai main dengan warna. Sebenarnya,Cik T nak kemaskan dan beri cantik lagi blog ni. Tengah cari orang tolong buatkan. Cik T bukannya pandai kalau bab-bab buat theme blog...apa ke benda yang berkaitan tu.
Minta tolong orang buatkan. Bila dah selesai semua, Cik T pun buatlah kerja Cik T. Berceloteh je....Hehehe...

Tak banyak gak yang Cik T dapat kongsi sebab itu je yang Cik T ingat...hehe. Kalau nak tahu lagi banyak, google je.


Rajin-rajin gak intai mengintai blog orang. Buat blogwalking. Intai belog ye...bukan intai benda lain. Haha,bahaya kalau intai benda lain ni. Tak baik tau...

Update: Kalau rajin ikut GA, follower pun kemungkinan akan bertambah juga.

Ok takat tu aja.Salam sayang dari Cik T..(buat tabiat aku nie agaknya)

Smile Always....CHEESE!!







No comments:

Post a Comment