Saturday, June 21, 2014

Lawak Kampus


Haluuuu....., Semua.
Ya, seperti yang tertera di atas tu... Cik T memang suka baca komik. Yer, komik pun Cik T baca gak selain daripada novel.
Nape? Takleh baca komik ke aku ni?
Sapa cakap tak boleh? Boleh apa. Bukannyer ada larangan pun orang yang umur 20 tahun ke atas takleh baca pun, kan. Cam kartun gak, kau pun boleh tengok gak walaupun dah ada anak 2 ke.
Ee, baca komik? Cam budak-budak je. Tengok kartun?! No Mature at all.
Orang yang pikir cam tuler yang tak matang. Jangan pikir orang yang baca komik dengan tengok kartun tu tak mature tau. Entah-entah diorang yang lagi mature dari korang tak.
Ok, kita tinggalkan bab-bab tu.

Yes, Cik T masih suka tengok kartun dan baca komik. Umur dah nak 22 tahun dah pun. Peduli apa Cik T tetap nak baca dah tengok gak. Hah, dalam banyak-banyak komik. Yang paling mendapat tempat dihati Cik T dan adik Cik T ialah .... LAWAK KAMPUS.


Ye, Lawak Kampus a.k.a LK by Keith. Bukan Keith Foo ye. Dia tu pelakon je bukan kartunist.


Suka giler baca sampai tak sedar dah ada banyak komik LK yang Cik T ada. Entah bila pula Cik T start suka LK ni? Bila dah beli tu berazam pula Cik T nak kumpul semua komik LK ni. Tapi satu je masalah ni, kat Bintulu susah sikit nak cari pasal cuma kat Popular bookstore je ada. Itupun kalau ada stok. Tu pasallah koleksi tak berapa nak lengkap. Ada gak yang terpaksa Cik T beli kat internet. Beli buku terpakai. Ok gak dari diorang buang buku tu baik jual. Ada lar murah sikit harga dia berbanding yang dari kedai. Satu buku tu harga RM 9.50 kalau kat Sarawak. Beli yang terpakai (still in good condition) harga dalam RM 4-5 untuk satu buku. Komik pun pandai naik harga gak tau.

Ibu dengan Ayah ada tanya, apa guna kumpul novel dengan komik bebanyak cam ni?
 HEHE..., suka tengok dia banyak. Lagipun dah minat sangat membaca. What to do? hehe...
 Bila tengok Cik T pergi beli buku ke baca buku ke, adik Cik T pun turut terikut suka baca buku. Parents pun sokong gak minat ni. 

O yes, kepada sesiapa yang ada komik LK yang dah tak mau guna dah dan masih dalam keadaan yang ok tu. Bolehlah tanya Cik T. Mana tau tu jilid yang Cik T cari. Buku-buku atau komik-komik lain pun boleh gak. Mana tahu Cik T berminat.

No comments:

Post a Comment