Wednesday, June 25, 2014

Kerana Sayang, Aku Lepaskan


Haluu, dunia....hehe
Ceria giler pagi-pagi ni. Mestilah kawan. Bak kata orang, mulakan pagi anda dengan senyuman. Hehe
Tapi tengok tajuk hari ni cam sodeh je...hehe
"Kerana sayang, aku lepaskan"... Huih, tajuk...gempak je bunyi...
Cam cerita "Kerana Terpaksa Aku Relakan" kat TV3... tapi Cik T jarang tengok cerita tu....hehe

Korang pernah tak suka kat seseorang ni dalam diam tapi orang tu pula suka dengan orang lain? Mesti ada ynag pernah kan. Cik T pun sama. Setiap kali tengok cerita atau baca novel yang ada jalan cerita cam tu, Cik T memahami giler tau. Cam cerita 'My Heart' tulah, boleh nangis Cik T sepanjang siaran...hehe.

Cik T panggil mamat tu Sam (bukan nama betul) supaya senang sikit nak bercerita. Ceritanya cam gini. Si Sam ni dulu ye bercouple dengan kawan baik Cik T. Well, lama dah diorang ni couple. Dan, lama gaklah hati ni syok kat Sam tapi Cik T pendamkan je. Memandangkan dia pun dah bercouple dengan kawan Cik T sendiri. Tak tergamak pulak Cik T nak hancurkan love story diorang. Luckily juga Sam ni tinggal kat Kuching. So, jaranglah berjumpa dan nasib baik hati tak memberontak. Kalau hari-hari jumpa, semoga jelah masa tu Tuhan kuatkan imanku. Jadi, cinta mereka ni kira jarak jauh gakla. 
 Masa tu selalu gak Cik T dengan Sam chatting sesama. Tapi kitorang hadkanlah sikit cause takut pula girlfriend dia cemburu. Mau taknya nanti main tarik rambut. Tak nak aku. Kawan baik Cik T a.k.a GF Sam pun selalu luahkan atau cerita sal dia dan Sam kat Cik T. Betapa jealousnya Cik T bila mendengar semua tu. Sampaikan si Sam ni buat satu lagu tuk GF dia. Masa tu, sakit hati kerana cemburu memang menyakitkan. Cik T tahankan je.


Lepas diorang berpisah tu, kitorang decide untuk menyepikan diri. Memandangkan masing-masing sibuk menghadapi ujian penting tahun tu. Sam time tu dah masuk U pun. So, bertahunlah tak bertanya khabar lepas tu. GF dia still kawan dengan Cik T dan perasaan itu juga still terpendam didalam hati. So, Cik T terfikir bukan jodoh Cik T agaknya dengan Sam. Jadi, Cik T decide tuk move on dan Cik T pun bercinta gak dengan       . (nak tahu sapa, tu pun nanti Cik T cerita. Korang memang suka cerita cinta kan?) 
Then beberapa tahun kemudian, kitorang bertemu lagi di muka buku. Ingatkan dia dah lupakan Cik T, ternyata dai ingat. Yelah, Cik T ni pun bukannya budak famous pun. Memandangkan masa tu masing-masing pun single, so Cik T try luahkan apa yang terpendam dihati. Cik T kena ambil langkah daripada terus menanti. Sekali sekala perempuan dulu ambil tindakan. Then, dia cuma kata, "Thanks sebab bagitau." Itu je. Its mean 'No' I guess so.  Selama seminggu Cik T cuba lupakan semua tu. Tapi, Cik T tak remove pun dia dari Friend list dia pun cam tu gak.


Tak lama lepas tu, tengok dia dah bercouple dengan orang lain. Menambahkan lagi sakit dihati bila tengok foto mereka bermesra. Jealous. Sampailah ke hari ni Cik T tahan lepas tu decide nak remove dia dari muka buku dan hidup Cik T for good. Cik T tengok perbezaan Sam yang dulu dan sekarang. Sam nampak bahagia sekarang berbanding dulu. Dia happy bila bersama GF barunya. Eva. Nampak sangat-sangat bahagia. Cik T nampak yang hubungan mereka boleh pergi jauh lagi cam sampai ke jinjang pelamin. Cik T berdoa semoga mereka berdua bahagia bersama. Walaupun cara dia menolak Cik T agak kurang memuaskan hati, Cik T maafkan jelah.  Kerana sayang, aku lepaskan kau Sam. Aku kena move on. Moga kau bahagia bersama Eva. Mungkin satu hari nanti ada jejaka yang lagi baik punyer dah disediakan khas hatinya oleh Tuhan buat Cik T. Siapa tahu kan?

Senyuman manis Cik T.Hehe, Smile is the best make-up ever.



No comments:

Post a Comment