Thursday, July 10, 2014

Ujian yang Diberi oleh- Nya

Hai, Belogku dan Rakan-rakan blogger.
 Lama gak tak jenguk belog lepas start kerja ni. Cik T sibuk dengan training . Tu pasal. Nak focus dalam bidang perhotelan ni sebab Cik T pun memang kosonglah kalau bab hotel ni.
 Pada mulanya memang susah. Biasalah kan pertama kali. Tapi, lama-lama adalah ok sikit. Masih boleh paham lagilah sistem dia ni. Masih boleh diterima oleh otak ku...... Dengan segala dugaan yang diberi, harapnya Cik T takkan mudah berputus asa. 
Lagipun, ni baru je training belum lagi live nye.  Tak mau lah pikir panjang. Nak stress-stress bagai. Buat pening kepala je. Biarlah apa yang nak jadi. Sebab ianya memang lumrah kehidupan, kan. So, asalkan kita dah berusaha tu dah kira ok. Well Done gitu. 
Be a Strong Girl Cik T. Lets Them Hear you ROAR... Cam Katy Perry....

P/S: Mungkin lepas ni agak jarang nak tengok entry Cik T. Tapi, Cik T akan cuba update belog ni. Sebelum kena fokus dulu kat kerja.

Friday, July 4, 2014

Yes! Kerja Akhirnya

Haluu..., Dunia.
Berita gembira baru diterima. Minggu depan dah start kerja. Training dulu.
Ingat haritu start 16hb tapi diorang tukar pula pergi next week. Takpelah. Cik T ok je. Jadi, Cik T nak nikmati saat-saat kebebasan yang Cik T ada sekarang ni sebelum start kerja.


Untuk itu Cik T nak buat puding roti sebagai menyambut berita gembira bercampur gementar campur sedih campur......Haish, dah macam ABC la pulak main cmapur-campur . Huhu, tiada lagi rehat-rehat lepas ni.  Apa-apa pun, FIGHTING Cik T. Kau pasti boleh.

...............