Thursday, December 10, 2015

Buat Ape Yer??

Buat ape tu?

Takde ape-ape. Tengah-tengah boring melanda diri ini. Sekali teringat  kat gambar family yang Cik T ambil haritu belum ada frame lagi. Terlintas gak kat fikiran nak buat frame. Memandangkan banyak gak bahan yang ada kat sekitar rumah. 

Haha, time kecik-kecik selalu buat yang dari cardboard punyer. Sekarang teringin nak cuba buat guna kayu. Memang pun frame gambar dari kayu. Nie nak buat sendiri. DIY kata org putih. Setakat nie boleh tahan memcabar gaklar sebab Cik T potong guna gergaji bukan guna mesin. Punyerlar banyak full stop nyer kat situ. Lenguh tangan ni.

Sekarang ni baru potong and haluskan kayu tu. Entah cantik ke tak macam yang orang putih buat. Diorang punyer cantik. Creative gitu. Jealous kite...haha...

Well, tengok dulular hasilnyer cam mane yer...First attempt tu. Dahlar Ibu Cik T underestimate giler dengan anak perempuan dia ni. Hello, mak. Kite pun boleh jadi tukang kayu k.

Update:sampai sekarang belum siap..hehe,sibuk..Last2, tak jadi.

Cik T baru-baru nie selalu rasa sakit kat bahagian bawah perut belah kiri. Almost two month. Nak pakai seluar yang ada getah kat bahagian pingging tu, hmm..memang terasalar sakit tu. Nak gi check up tapi selalu postponed. Ada bagitau mak. Sebenarnya taknak bagitau, sebab diorang pun tengah sibuk dengan persiapan untuk majlis perkahwinan adik Cik T a.k.a Abang Long Rumah. So, tahan jelar sakit nie dulu buat masa nie. Adik pun dah nak kahwin. Sibuk gak buat kad dengan door gift. Buat sendiri k...Puas hati tengok..hehe...

Bila check simptom yang ada kat Cik T sekarang, wah..takut dengan risau tu memang ada. Hanya mampu berhuhu jelar.. Nak gi poliklinik, nanti buat masa gak...Dilayan sambil lewa. Baik gi klinik swasta tapi bajet takda....Kena tunggu lagilar nie.

Semoga semuanyer ok lar ye....

Wednesday, August 12, 2015

Demam melanda diri

Hai, Cik T kembali lagi.
Asyik menghilang je kerja aku nie kan.
Agak-agak dah macam setahun je menghilang. Ye ke setahun? Hehehe...

Tengah syok-syok taip ni, Cik T tanggung sengsara. Hari hujan kat Bintulu nie, hidung Cik T pula yang 'banjir'. Wah, sakitnyer tuh disini. Terbaik punyer hidung.

Lepas nie Cik T nak kembali aktif lagi dalam dunia belog nie. Lama dah menghilang. Terima kasih kat follower yang setia. Hehe...sangat.

Love you all...

Thursday, February 26, 2015

Cik T Kembali

Hello teman
Hello dunia blog.
Lama kite tak jumpa. Well, jarang Cik T nak update benda dalam ni. Tambah lagi bila busy dan laptop Cik T yang asyik meragam jer tu.

Well bila dah tengok update nie keluar. Maknanya laptop dah ok....dalam makna lainnya,dah beli yang baru.AWESOME......hehehe

Ok, jom share cerita sikit apa yang berlaku selama nie.
Mula-mula.......

Sal kerja. Untuk pengetahuan korang, Cik T dah jadi pekerja tetap kat hotel tu dan plus dinaikkan pangkat lagi. Syukur. Maknanya makin busy larrr diriku ini.....Syukur sangat-sangat sebab Cik T dinaikkan pangkat dar operator kepada reservations clerk. Itu dah kira ok bagi seseorang yang start dari kosong sal bidang hotel ni. Yelah, belajar taklar tinggi mana pun. Pengalaman pasal bidang perhotelan memangla kosong. Tapi syukur kepada Tuhan, rezeki Cik T kat hotel tu murah.

Busy sangat-sangat. Tambah lagi stress. Syukur juga kepada Tuhan, Cik T jenis yang pandai kawal stress lagi. Hehe...puji diri pula. Bah kata teman ku yang sorang nie, "Jangan kerja lama-lama, nanti gila." I like your statement...scorll down...click like gitu.

Bila dah bekerja, of course cerita cinta tak ketinggalan. Hmmm, hanya tinggal kenangan. Kini, Cik T kembali menyendiri. Cewah....dah jodoh tak panjang nak buat cam mana lagi kannnn....Takpe ada masa nanti kite cerita sal tu.Hehehe

Esok, sepatutnya Cik T off day tapi kena turun gak. Kena ikut training masa kecemasan dengan abang-abang bomba. Adui, letih larr...boleh ponteng tak? Kecualilarr...kalau abang bomba yang hensem nak beri bantuan kecemasan nanti kalau Cik T pengsan.....hahaha...gatal kau nie nyah..

K. Chow dulu. Nak rehat, nak tido....See you again sayang-sayang semua. Good night