Thursday, December 10, 2015

Buat Ape Yer??

Buat ape tu?

Takde ape-ape. Tengah-tengah boring melanda diri ini. Sekali teringat  kat gambar family yang Cik T ambil haritu belum ada frame lagi. Terlintas gak kat fikiran nak buat frame. Memandangkan banyak gak bahan yang ada kat sekitar rumah. 

Haha, time kecik-kecik selalu buat yang dari cardboard punyer. Sekarang teringin nak cuba buat guna kayu. Memang pun frame gambar dari kayu. Nie nak buat sendiri. DIY kata org putih. Setakat nie boleh tahan memcabar gaklar sebab Cik T potong guna gergaji bukan guna mesin. Punyerlar banyak full stop nyer kat situ. Lenguh tangan ni.

Sekarang ni baru potong and haluskan kayu tu. Entah cantik ke tak macam yang orang putih buat. Diorang punyer cantik. Creative gitu. Jealous kite...haha...

Well, tengok dulular hasilnyer cam mane yer...First attempt tu. Dahlar Ibu Cik T underestimate giler dengan anak perempuan dia ni. Hello, mak. Kite pun boleh jadi tukang kayu k.

Update:sampai sekarang belum siap..hehe,sibuk..Last2, tak jadi.

Cik T baru-baru nie selalu rasa sakit kat bahagian bawah perut belah kiri. Almost two month. Nak pakai seluar yang ada getah kat bahagian pingging tu, hmm..memang terasalar sakit tu. Nak gi check up tapi selalu postponed. Ada bagitau mak. Sebenarnya taknak bagitau, sebab diorang pun tengah sibuk dengan persiapan untuk majlis perkahwinan adik Cik T a.k.a Abang Long Rumah. So, tahan jelar sakit nie dulu buat masa nie. Adik pun dah nak kahwin. Sibuk gak buat kad dengan door gift. Buat sendiri k...Puas hati tengok..hehe...

Bila check simptom yang ada kat Cik T sekarang, wah..takut dengan risau tu memang ada. Hanya mampu berhuhu jelar.. Nak gi poliklinik, nanti buat masa gak...Dilayan sambil lewa. Baik gi klinik swasta tapi bajet takda....Kena tunggu lagilar nie.

Semoga semuanyer ok lar ye....

No comments:

Post a Comment